Utflykt

Idag har jag och mina småflickor varit på utflykt t Mariefred. Både tåg-& bussresan gick utmärkt (förutom tåget hem som i vanlig ordning var nästan en halvtimme försenat. Båda barnen grät av och till).

Vädret var kanonhärligt och vi fick en riktig mysdag hos Vanessa som flyttade hit från England i somras. Lustigt nog hittade hon och hennes man ett hus som kändes hur brittiskt som helst. Små rum och lågt i tak. Så Vanessa! Närmsta granne ett jättehus där en Kent-medlem bor.

Vi blev ordentligt bortskämda med god mat och fika och Leoga levde rövare och lekte "döv" som vanligt. Hon började förresten dagen med en halv kexchoklad som mamman gömt och glömt. Sen satte chokladen prägel på hela dagen. Vilken energi och vilja den tjejen har!

Besök hos Vanessa blir definitivt förr gånger!


Halleluja

Inatt fick jag sova, sova, sova!!! Jag var så slut att jag inte ens hörde när stora tjejen grät, men så fantastiskt att vakna halv åtta och känna sig utvilad!

Dagen har fyllts med barnsång i kyrkan= fredagsmys, första julshoppingen och inte så mycket mer utöver det vanliga. Skillnaden är att jag varit pigg och en tålmodig mor!

Känner mig lite nervös inför natten eftersom två sovnätter på rad aldrig inträffar. Lika bra att vara inställd på att inte få sova.

Måste bara säga att jag INTE ätit det sedvanliga fredagsgodiset framför Skavlan för jag var helt enkelt inte sugen...mycket konstigt. Det blev macka och risifrutti istället.


Nöjd

Trots att stora tjejen var vaken två timmar i mycket tidiga ottan har dagen känts hyfsat bra. Fick stressa iväg till förskolan för vi sov för länge. Sedan tog vi det lugnt hemma till hämtning. Skulle sedan gå och eventuellt köpa påsar till blöjhinken som vi så generöst fått oss till skänks från en affär. Jag hade tänkt att haken med att få en sån säkert var dyra påsar, men ca 250 för tre laddningar påsar hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Den som var med boxen räckte inte speciellt länge, men den kanske var kortare?! Alldeles för dyrt för min smak för rent ut sagt skitpåsar!

(Vad har förresten Agnes på sig på Rosa bandetgalan?? Not nice.)

Promenaden var ändå värt besväret då jag mötte en kompis o nybliven mor som hängde på och fick en pratstund.

Ikväll lagade jag Flygande Jacob med schnitzel istället för kyckling och det blev riktigt gott.

Hoppas på att få sova inatt. Imorgon MÅSTE vi komma i tid till förskolan för det är fototajm.


Lyx

Tio minuters lyx för trött mamma


Svinkallt

Dagens 2,5 timmar i lekparken var allt annat än varma..jo kaffet som jag så klumpigt spillde över mig var varmt. Vi träffade några kompisar och hade picknick på stående fot eftersom det var så blött och kallt. Barnen lekte och hade kul, men jag höll på frysa ihjäl. Nästa gång blir det vinterstassen på. Tur att vi hade bakat muffins på morgonen så vi överlevde;)


Varm choklad

Nu har varm choklad-& tesäsongen börjat. Idag hade vi två härliga timmar ute i solen. Vad är inte bättre avslut på dagen då med nybakat russinbröd och varm choklad?


Min lilla plutt

Lillpluttan 4 veckor i tröja stickad sv moster Cilla, vantar av mormor och mössa av Karin.


Höst

Sist jag gick här sken solen, jag svettades liter, hade en stor mage och gick med enkelvagn. Idag såg det ut såhär....Längtar tillbaka till värmen.


Fredagsmys


Ännu en sån dära morgon

Inatt levde Leoga om igen och föräldrarna vaknade lagom luddiga i huvudet...Usch vad jobbigt det är såna mornar. Snabbt upp, fixa välling och iväg till förskolan på cykel i frosten...brrrr...Hem igen och dyka ner i sängen och somna om. Jag råkade sova alldeles för länge och fick tokstressa för att hinna till min lunchdejt: en sprudlande nyförlovad kompis. Jag hann nästan i tid i dyblött hår och vimsig amningshjärna och proppade i mig en hel kebabtallrik både som lunch och frukost, för frukosten glömdes bort i luddiga huvudet. Samtidigt fick jag lyssna på härlig kärlekshistoria och sugas med i nyförälskelsen. Så härligt! Nu är jag i bibblan i vanlig ordning och väntar på att klockan ska bli två så jag får hämta min nattuggla. Har inhandlat stor godispåse och hoppas att barnen sover ikväll så jag kan fortsätta på min bok. Det går trögt det här med att få läsa.

Vardag

Vad allting bara rullar på med hämtning och lämning på förskolan, blöjbyten, amning, laga mat, sova osv. Vet inte riktigt vad jag gör egentligen. Mina intressen ligger långt långt åt sidan och ibland saknar jag dem, men med min mer eller mindre kroniska trötthet orkar jag inte heller OCH det kommer ett liv efter småbarnsåren. Jag har ändå bjudit in en liten skara till min nystartade bokcirkel för att inte drunkna i småbarnsprat och bajsblöjor. Jag har redan börjat läsa första boken utan att egentligen veta om det blir något. Jag tror att vi är tre säkra än så länge. Boken då? Niceville av Kathryn Stockett. Gillar den från första kapitlet. Återkommer med recension.


Vilken morgon

Alla mornar är inte sådär härliga och mysiga då vi ligger kvar i sängen med amning och vällingmys. Imorse vaknade vi strax efter åtta, efter en ganska sömnlös natt. Det blev stressigt att fixa till två barn och sig själv. Proppade i mig en macka mellan blöjbyten och klädde barnen mellan varven. Jag själv ser ut som hejkon bejkon, men vadå...jag är ju småbarnsmamma..Har jag hamnat i fulträsket redan?? En del mammor släpper ju allt vad gäller sig själva när de får barn och glider omkring i fula myskläder hela dagarna. Vi kom en kvart sent till förskolan och till råga på allt började det regna precis när vi kom ut och jag fattar ju inte hur regnskyddet ska sitta på vagnen. Måste man vara ingenjör för att få på det ordentligt. Det såg ut som ett dåligt uppsatt tält där det blåser in. Nu är jag på snabbvisit på bibblan i väntan på BVC. Egentligen skulle jag vilja ta det lugnt här med en kaffe och tidning, men det får bli en annan dag. Igår hade vi supermys med min mamma. Hon kommer ibland och tar hand om oss och det är bara att njuta av allas vår fantastiska mamma/svärmor/mormor. Leoga la beslag på henne på en gång. Nu BVC.

Goodiebag

Här är alla fina presenter från syrran


Bortskämd

Idag lördag kom storasyster med fästman och hälsade på. Min storasyster är en riktigt omtänksam sådan så jag blev riktigt bortskämd. In kånkade hon flera kassar med presenter till barnen och mig, tidningar, böcker, dvd och utrensade kläder och fika till ett helt kompani! Det kallar jag lyx! Minuten senare kom Vanessa, nyinflyttad kompis med ett fång rosor, kakor och present till Lola. Vilken bonus! Nu är skåpen fulla med bullar och kakor och jag har härlig läsning framför mig, så nu ska jag försöka sluta sitta med iphonen vareviga kväll och förkovra mig i litteratur istället. Först ut blir "Niceville", men inte ikväll för lillan är vaken och jag är trött.


Kusinbesök

Imorse vaknade stora tjejen fyra!!! Tredje dagen hon vaknar tidigt. Jag tror att fullmånen påverkar, så inatt sover hon förhoppningsvis bättre. Jag har varit ett ludd i huvet hela dagen. På eftermiddagen kom som tur var syrran med kusinerna och underhöll mitt trötta barn.
Imorgon är en förskolefri dag och vi går till kyrkan på barnsång så vår intensiva tvååring får utlopp för all energi.

Kusinerna drar tre veckor gamla Lola i vagnen.


Måste vara supergoda kakor!

De här rulltårtorna och kakorna säljs på Ica för den vansinniga summan 119:-. För en burk kakor!!! De måste vara väldigt speciella och goda. Godast är dock att baka själv tycker jag.


Tävling

Jag är med i ännu en tävling om från barntavlor.se https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3032651/images/2011/tvling-barntavlor_169500630_170379660.jpg

Mössa

Det blev sömnad igår kväll. Lagade lite kläder och hittade en oihopsydd mössa som jag sydde ihop till Leoga. Nu blev jag inspirerad att sticka mera. Synd bara att jag är så trött på kvällarna så det blir inte så mycket stickat.



Tävling

Jag är med och tävlar om en tavla på Happy Days här: http://myhappydays.se/2011/october/tavling-vinn-valfri-tavla-fran-barntavlorse.html#comment

Besök

Idag har storkusinerna från stan varit här och hållt låda med sina småkusiner. Synd att vi inte bor i samma stad och kan träffas oftare. Leoga började dagen med att vakna den "härliga" tiden 04.39 och somnade inte om trots välling- och Iphonemuta, men vi låg kvar i sängen länge ändå. Lite lagom luddig i huvudet improviserade jag ihop en vegetarisk lasagne och en äppelpaj med mandelmassa som blev riktigt goda. Tänk vad mycket roligare det är att laga mat när någon annan ska äta den. Eftermiddagen gick i fullt tempo med bebisgos, systerprat och småbarnslek samt lördagsgodisinköp. Leoga var så trött vid middagen att hon självmant sa att hon ville sova och nu sover hon redan. Hoppas på en normal morgon imorgon. Nu känner jag mig nästan lite inspirerad till att göra något kreativt istället för att dega i soffan framför något uselt TV-program. Jag kanske packar upp en låda eller syr ihop en mössa som jag stickade förra året eller kanske läser något.

En arg flicka

Min stora tjej är så arg! Jag tror att hon är arg på att hon fått en lillasyster och att hon tar för mycket tid och plats för mamman. Därför är hon arg och ledsen på mig och dagen har resulterat i mycket bråk och gråt. Morgonen var dock mysig med barnsång med lek och fika i kyrkan. Leoga höll sig mest till morbror och kusinen. Sen eftermiddag var jag ute själv med henne i lekparken och sen fick hon bada länge med pappan så hon blev glad. Lillan då? Hon är mest nöjd och sover och äter.

Underbara dag

Ännu en intensiv härlig dag är till ända. Började med att forsla iväg stora tjejen till förskolan. Hon har helt plötsligt blivit så stor och duktig och bara vinkar hejdå utan tårar. Känns bra i mammahjärtat:)
Tog sedan en promenad till jobbet och visade upp vår nya guldklimp och passade på att snylta på gratismackor och kaffe och hälsa på alla kära kollegor. Kan inte påstå att jag saknar jobbet, men däremot det sociala kan jag sakna mellan blöjbyten och amning.

På eftermiddagen kom vår nya BVC-sköterska på hembesök. Jag kände på en gång att hon verkar jättebra och en organiserad och duktig person med en personlighet jag gillar. Skönt!

När storskrutt kom hem bakade vi bröd, ritade och byggde pussel medan lillskrutt låg utslagen efter jobbesöket. Tyvärr tog både mjöl och smör slut så det blev inget mumsigt till kvällen så nu ligger jag här i soffan med världens sötsug. Kanske borde avvänja mitt sockersug egentligen. Kände faktiskt för att ut och springa idag men det kanske inte är så lämpligt två veckor efter förlossningen.
Dödligt trött nu. Imorgon blir det barnsång i kyrkan.
Godnatt


Lattemamma

Så kan man nästan titulera sig lattemamma..höhö. Var ute på lunch med två andra nyblivna mammor. Kul! En förmiddag på stan vimlar det av barnvagnar och kaffedrickande mammor. Såg ett gäng pappor på biblioteket också som såg ut att ha bestämt träff. Tillbringade nämligen en mysig timme där oxå med tidningar och amning mitt bland en skolklass.

En förmiddag går superfort och vid två hämtade jag storasyster som var vansinnigt trött o somnade i vagnen. Bökigt när hon inte sover på rätt tid och somnar för sent, men vi fick liv i henne så hon sov inte så länge och läggningen gick bra.

Blä vilket tråkigt inlägg. Har inte kommit igång med bloggandet känner jag. Måste få lite inspiration tror jag.
Godnatt


Första inlägget

Hej alla!
Nu har jag hittat en blogg där man kan blogga från sin iphone så förhoppningsvis kommer det här funka utan att jag måste sätta mig vid datorn för att skriva av mig. Jag kommer skriva mest för min egen skull och för att komma ihåg första året med barn nr 2 och för familj och vänner som vill läsa och hänga med såklart.
Idag var det 12 dagar sedan vår nya lilla skrutt kom till världen och första dagen jag tog mig tid att vila ordentligt. Jag cyklade med stora tjejen till förskolan och hon har blivit så duktig och bara vinkar hejdå utan gråt och fastklammering. När jag kom hem sov jag min skönhetssömn ända till halv tolv! Sen blev det bråttom med amning, duschning, tvättning, lite lunch och sen promenad till förskolan för att hämta en dödstrött liten tjej som vägrar sova på dagen. Senare somnade hon på golvet när jag lagade mat. Hon som är så svårsövd!!
Fick middagsbesök av Therese som kom med presenter till båda barnen. Gulligt! Leo är överförtjust i Therese och tog all uppmärksamhet. Nästan i alla fall. Det kommer att bli spännande att se hur barnen utvecklas och växer.
Ikväll blir det som vanligt soffhäng och lite Wordfeud. Mer orkar jag inte. Imorgon blir en spännande dag. Första morgonen jag ska iväg med båda kottarna, men det ska nog gå bra.

Välkommen till min nya blogg!