Efter regn kommer solsken


Kaosdag

Här kommer min dag:
Ställde klockan för att komma upp i tid, men kom ändå sent till förskolan, promenad halvvägs till frisören, hoppade på en buss för att hinna. Väl hos frisören bestämde jag mig för blont med bruna slingor(men ingen kommer se nån skillnad). Lola sov så fint tills hon vaknade hungrig och tröstlös. Min lilla glada bebis bara skrek och skrek och somnade till slut av ren utmattning vaggandes i vagnen (som stod utomhus och jag med i foliepaket över hela huvudet). Sen slängde jag snabbt i mig en hamburgare och hann precis till bussen, men kom ändå sent till förskolan. Handla med galet skrikande Lola, hem och lite lugn i soffan tills jag skulle laga mat med arg bebis (igen...under tiden häller Leo ut en halv dricka på sig och i soffan). Äta med skrikande bebis i knät och Leo börjar fåna sig. Klara, Leo klär av sig naken och kutar omkring och hoppar i soffan. Det är bara tur att hon inte kissar i soffan. Bolibompa, bada Leo, jaga Leo som försöker få på sig ytterkläderna o vill gå ut. Lägga Leo och Lola. Mamman bölar till "Kär &galen" och nej, det blir ingen bild på mitt hår idag. Ser ut som ett utarbetat vrak. Nu, bebis i knät och skriver julkortslista och funderar på morgondagen. Hoppas den blir liiite lugnare.
Gonatt


Läsare

Har jag några läsare egentligen? Det är så få som kommenterar. Bara en liten undran.


Hårfärg

Nyss hemkommen från en långpromenad i kylan, men jag är jättesvettig. Härligt! Ska försöka ta en långpromenad varje dag. Så småningom försvinner väl gravidfläsket...

Nu till saken. Imorgon ska jag klippa och färga håret. Frågan är bara hur? Mitt hår blev jättemörkt den här graviditeten så det är bye bye med naturligt blont numera. Ska jag fortsätta som blond ändå eller göra nåt annat? Jag bestämmer mig nog i frisörstolen.


OBS

Det ska vara 1 ÄGG i degen också!


Saffransrutor

Jag struntade i år i att göra traditionella lussekatter, dels för att jag inte hade tid och dels för att de är lite tråkiga. Fick lite inspiration i en tidning och av mamma och gjorde såhär istället:

1pkt jäst
150gr margarin
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1pkt saffran
1,5 dl socker
1,2 l vetemjöl

Fyllning
50 gr margarin
1,5 dl florsocker

Blanda ihop ingredienserna(jäs 30min) och platta ut degen i en smord långpanna (jäs 30 min). När degen jäst klart "skär" lagom stora bitar och gör en liten grop i varje bit. Fyll sedan hålet med en klick fyllning och valfritt antal russin.
Pensla med ägg och grädda i ca 10 minuter i 225 grader.

Mina blev jätteluftiga, saftiga och mumsiga.


Första advent

Igår kom vi hem till verkligheten igen efter en mysig vecka hos mina föräldrar. Då var det dags att adventspynta lite. Alla eller väldigt många verkar vara så pyntiga och fixar och donar, men jag har inredningsanalfabetism så här blir det nån stake och nån stjärna, sen härmar jag andra när andan faller på. Vår öppna spis har ju stor potential att få till fint till jul, men vi får väl se om jag får till nåt. Fick i alla fall upp adventsstaken, men hade visst bara två nya stearinljus och fick ta två gamla. Inte så noga här...

Idag bakade jag de godaste saffransbröden jag nånsin gjort tror jag. Lägger ut recept i ett separat inlägg.

Mannen var ute och lekte med galen tvååring i regnet(hon rullade sig i gräset som en hund) och jag har tvättat mellan jäsningarna. På eftermiddagen blev det fullt ös med adventsfika med Leos kompis och mamma.


Semester

Jag och flickorna har åkt till mina föräldrar. Det blir lite som semester. Slipper tänka på mat och allt som måste göras, men när jag blir såhär "förslappad" tappar jag minnet istället. Är helt borta i huvet. Skyller på amningen. Leo har iaf jättekul med mormor och morfar och jag får tid att läsa och sovmorgon. Idag har jag varit in till Uppsala och lunchat med en höggravid barndomskompis. Roligt! Sitter på tåget nu och ska möta upp mamma o Leo på bibblan.

Barnen med gammelfarfar


Fredagsmys

med småkottarna


Skratta

Jag älskar att gapskratta så tårarna sprutar och man knappt kan stå på benen. Igår fick Leo gå själv halva vägen från förskolan och sprang iväg flera gånger med mamman hack i häl som en flodhäst, båda skrattandes. Busunge som får mamma att skratta fast hon nästan sprang ut på gatan.

Det är vissa personer som framkallar såna skrattanfall och det är så härligt att min dotter gör det. Nästa vecka ska vi till en annan som får tårarna att spruta: min mamma.

Leo på vift


Mysdag

Idag har jag myst massor med min gosebebis, men nu skulle hon faktiskt kunna få sova.


Liten blir stor

Kunde konstatera på BVC-besöket idag att Lola väger ca 1kg mer och är 2cm längre än Leoga var när hon var två månader. En riktig klump som väger över 6 kg!

Har känt av nattens "sjuka" hela dan och har fortfarande lite huvudvärk. Tror nog att det var mjölkstockning.

Lyckades sova en stund med Lola på bröstet innan Leo-hämtning. Det finns inget mysigare än bebisgos. Har faktiskt lyckats ta det mest lugnt idag.


Blä

Kunde inte somna igårkväll för jag fick frossa och kände mig inte alls pigg, men nu är jag okej, lite darrig bara och lite ont i huvudet. Är inte förkyld alls, men har ont i ett bröst. Kan inte fatta när jag lyckats bli kall om det nu är mjölkstockning, men det är inte hårt och känns inte riktigt som det heller. Sitter lymfkörtlarna under armarna kanske? Nån vajsing med min arma kropp är det. När jag väl lyckats somna under dubbla täcken och två barn nära nära började jag svettas och gjorde nog det tills jag vaknade. Är något mör nu, men på benen och väntar på att gå till BVC. Hoppas hoppas hoppas jag inte blir sjuk. Så opassande.

Lärdom

Dagens lärdom: 2-åringar leker inte bra tillsammans! Det borde jag ha fattat eftersom det kryllar av såna i umgängeskretsen, men nej. Jag bokar härliga playdates och tänker att Leoga ska få ha kul på sina lediga dagar och mamman lite avlastning, men det resulterar i tjafs, bråk, gråt och medling. Idag hade jag tom ont i huvet efter att besöket gått, fast det kan ha berott på min knasiga syn.

Leoga var så trött att jag drog med mig tjejerna på promenad så de fick sova i vagnen och svängde förbi jobbet. Fikade lite och blev hormonsentimental och kände hur mycket jag saknar mina kära kollegor:)

Väl hemma igen bakade jag och Leo bröd och dansade till Mora träsk. Imorgon blir det check på BVC. Spännande!


Tävling

Jag tävlar hos Yarp (www.Yarp.blogg.se) om julgardiner från textil on net. Gör det du också!


Farsdag

Vad dagarna går fort när man har barn. Fullt ös hela tiden, men härligt! Imorse bestämde jag och en kompis att ses vid tio. Jag tyckte jag hade massor med tid på mig från det att vi gick upp (8.00) till dess, men lyckades ändå inte komma i tid. Lyckas nästan aldrig med det nuförtiden, men folk verkar iaf godta ursäkter när man har barn. Vi hade hunnit i tid om "fröken trots" hade gjort det hon skulle, men i vanlig ordning skrämde vi väl upp halva huset innan vi kom ut.

I lekparken där Leo och hennes kompis Alfred skulle roa sig blev det en hel del ret och tjafs dem emellan. De är lite som syskon. De är födda samma vecka och går på samma förskola och känner varann rätt bra med andra ord.

En playdate i lekparken blev till både lunch och farsdagsfika hemma hos dem. Så trevligt!

Hann med en promenad och sedan farsdagsfikade vi hemma också.

Leo & Alfred i våras


Fix- & mysdag

Idag kunde jag plocka, fixa och städa flera timmar i sträck för lillan sov och storan lekte med pappa och lät mig vara ifred hyfsat bra så jag fick lite gjort. Det händer inte så ofta nuförtiden. Man ska ju ha lust och energi också och idag kom den på välkommet besök. Det blev undanplockat, dammsuget och våttorkat i ett huj och tvättmaskinen fick jobba. Nu längtar jag efter att få adventspynta och julbaka!

På kvällen kom kompisar med barn över med smaskig pizza och glögg och pepparkakor så då blev jag ännu mera sugen.

Nu önskar jag att lillan kunde somna. Storan däckade när besöket gått vid nio. Hoppas på lite sovmorgon.


Bibblobesök

Igår träffade jag och Lola en fd kollega på hennes nya jobb, dvs min favvoplats bibblan. Vi fick äran att åks upp till hennes kontor och mumsa croissanter. Jag hade inte hunnit äta frukost så det var mycket välkommet. Supermysigt, men stackars Helena blev väl oxå sönderpratad. Jag har uppenbarligen ett stort socialt behov!!

Förra föräldraledigheten var mycket lugnare när jag slapp hämtning och lämning på förskolan och mat hit och dit som man inte kan strunta i när man har ett till barn. Därmed hinner jag inte träffa folk på samma sätt. Jag har inte lika många föräldralediga kompisar den här gången heller. Dessutom är jag lite stressad de dagar Leoga är på förskolan för det är så mycket jag vill hinna med och som är lättast att göra utan henne. Men jag ska inte klaga. Jag njuter av min lilla bebbe och min bångstyriga tvååring.

Idag fixade jag klart gardinerna, badade Lola, läste lite och handlade när Leo var borta.

Bild på Helena med Lola och på fina virkade grytlappar som hennes 91-åriga mormor virkat och som jag fick. Helt perfekt!


Just nu

Steker pannkakor med lillasyster på magen.


Tävling

Jag fortsätter väl att nörda in mig på tävlingar. Nu tävlar jag här: http://creando-kicki.blogspot.com/2011/11/tavling.html

Utefika på kvällstid

Att vara ute på kvällarna hör inte till vanligheterna sen lillasyster föddes, men ikväll var jag och hon ute och fikade med en före detta kollega. Storasyster blev förtvivlad när hon fattade att hon skulle vara hemma, men det var nog bra att vara själv med pappa eftersom hon är så mammig just nu. Hade väldigt trevligt, men stackars Elle blev väl nästan ihjälpratad av den föräldralediga mamman med stort socialt behov.


Knaskväll

Jag hann knappt lägga mig igår innan stora tjejen ropade och hade kissat i sängen, men jag fattar inte hur det hade gått till för blöjan satt på och var snustorr. Leo skuttade upp och klättrade upp på toan! Hon som aldrig vill gå på toa. Märkliga saker händer på natten. Sedan var det bara att lägga henne i vår säng och vips var även lillasyster vaken som sovit så fint i sin säng. Jag hade svårt att somna innan barnen vaknade, men somnade som en stock med armen om varsin tjej. Är väl för ovan att somna själv numera.


Det lönar sig...

att tävla på internet. Jag har lyckats vinna både det ena och det andra under åren. Idag kom en leverans från Brio; ett tågset med räls och båt. Jag och Leo packade upp och byggde ihop, men hon är en expert på att pilla och bryta sönder saker och började bända på det som gick att bända så jag plockade raskt ihop sakerna för framtida bruk. Det lutar åt en 3-årspresent.


Räddningen

Räddningen en dag när det känns som om jag bara tjatar och bråkar med min tvååring är andra mammor som också är föräldralediga. Speciellt såna med större barn som kan underhålla trotsfian, så idag bjöd jag hem två mammor med fyra barn, varav två nyfödingar på em. Skönt med avlastning av stora och trevligt vuxenprat för oss mammor.

Tänk att Leo alltid ska trotsa och skrika som värst ute i trapphuset där det dessutom ekar!!! Går jag ner, går hon upp, kläder åker av och hon lägger sig raklång i trappan eller river ur skötväskan när jag sätter fast lillasyster. Vilken kamp det är och jag blir så arg!! Grannarna är nog väl medvetna när galenpannorna är hemma och borta.

Efter storbesöket vilade storan med Mora Träsk (vars sånger ekar i mitt huvud hela tiden) och jag hade så mycket nypåfylld energi att jag lagade en hel, stor smaskig köttgryta. Vid maten sa Leo att hon var trött och sprang sedan frivilligt in och lade sig i sin säng och somnade snabbt. Helt otroligt! Hon har dessutom sovit tre hela nätter i följd i sin egen säng! Det är nästan så jag inte vågar uttala det högt. Då kanske magin försvinner. Ikväll har jag dessutom haft lediga händer då lillan sovit fint i sin säng. Känns konstigt det här.

Köttgrytan


Härliga söndag

Började dagen med att gosa med kottarna lääänge i sängen. Sedan kom Leos kompis Alfred med sin mamma och lekte. Vi fixade söndagsstek(läs falukorv) till lunch. Sedan hade jag bestämt mig för att gå en långpromenad och barnen verkade trötta så det skulle vara perfekt för dem att sova tyckte mamman, men de höll sig vakna tills vi nästan var hemma. Typiskt. Det var, trots brist på sol, väldigt skönt ute.

Hemma tittade vi på Mora träsk för sjuttielfte gången, bakade bröd och sockerkaka och jag badade badkar med Leo. En myssöndag med andra ord.

Till sist. Min kära mormor Irene skulle ha fyllt 100 år idag. Saknar henne...


Barnsång

Igår var vi på barnsång och sjöng och lekte. Leoga pratar om det hela veckorna och sen när vi kommer dit iakttar hon mest och kör sitt eget race. Morbror är väldigt populär och vi byter ofta barn på de här samlingarna.

På eftermiddagen fick jag äntligen tummen ur och plockade i rask takt ur några kartonger. Nu är det inte många kvar att tömma, men mina projekt tar aldrig slut.

Just nu är pappan ute med stora tjejen och då är frågan: Ska jag läsa i min bok eller sova eller fixa? Jag har helt otroligt tagit tag i mina nålade gardiner och fixat två av dem med hjälp av fållband och strykjärn. Jag hann inte med alla för det lät som om bebis höll på vakna, men det har hon inte gjort så jag hade hunnit. Två kvar som jag fixar i ett nafs ikväll..kanske.

Nu blir det nog lite bok.

Morbror med sångfåglarna


Tid

Jag fattar inte var tiden tar vägen och hur ineffektiv jag är. Hade tänkt fixa och städa hemma idag, men det blev inte mycket innan stora tjejen skulle hämtas. En tvätt, lite plock och dammsugning av köket. That's it. Hann ju i och för sig duscha och slänga i mig en korvmacka till lunch också och läsa ett kapitel i min bok när jag ammade. Gardinerna är dock fortfarande nålade och det finns fortfarande oupplockade kartonger fast vi bott här i fem månader. Helt otroligt vad tiden går! Lola är redan sex veckor och jag har glömt bort hur det var att vara gravid. Strange!


Utmaning

Jag fick en utmaning av www.renaramavera.blogg.se. Här kommer mina svar.

1. När ingen ser mig eller hör mig...vräker jag i mig choklad.

2. Jag går aldrig hemifrån utan att...Gå på toa...man vet aldrig...

3. Om jag vågar skulle jag...plugga till journalist och starta en egen tidning.

4. Min blogg heter som den gör för att...det var svårt att komma på ett namn och mamma kallar mig det. Folk har dock lite åsikter om namnvalet..hehe

5. Om 10 år kommer jag att...ha mer tid till mina hobbies.

Nu utmanar jag alla mina läsare att kommentera med era egna svar.

Todiloo!


Retro

När jag var ner i förrådet och letade efter kläder hittade jag en kasse med borttappade saker. Bland annat skridskor, gardiner och en kasse med bebiskläder som jag och mina syskon haft när vi var små. De är alltså över 30 år gamla! Nu är de tvättade i väntan på att tjejerna blir stora nog att uppskatta dockkläder, för så snygga var de inte, förutom de här elefantmönstrade dräkterna som jag alltid älskat.


Lola & grabbarna

Idag träffade Lola sina jämngamla grabbpolare, men hon var inte så glad under fotograferingen.


Gosungarna


RSS 2.0